Hop til hovedindholdet

Food & Bio Cluster Denmark logo

Dansk Bioøkonomi Konference 2022


Dato og tid

Onsdag d. 2. november 2022 kl. 08:30 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 19. oktober 2022 kl. 12:00

Sted

Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo Engestofte Gods
Søvej 10
4930 Maribo

Dansk Bioøkonomi Konference 2022


Arrangementsbeskrivelse

Kom og få det nyeste overblik, indsigter og netværkskontakter fra jord til hylde i CIRKULÆR BIOØKONOMI:

  • 7 biomassescenarier: Hvad kan biomasse bruges til, og hvordan anvender vi den bedst?

  • hvordan arbejder små og store virksomheder med nye forretningsmuligheder, som også kan gavne klimaet?

  • bud på hvordan landbrugets kulstoffangst kan skabe værdi fra jord til forbruger – og bane vejen til et bæredygtigt biobaseret samfund.

Det kræver nytænkning og åbenhed for multifunktionelle løsninger i hele værdikæden. Aldrig i verdenshistorien har behovet for at samarbejde på tværs af fagligheder været større. På Dansk Bioøkonomi Konference skaber vi rammerne for de ny-brydende konstruktive samtaler og grøn udvikling i praksis.

Det får du ud af konferencen:
Knowhow fra små og store virksomheder, der har skabt ny forretning med bioøkonomi

  • Inspiration fra forskernes nyeste viden om bioøkonomi og bud på de næste realiserbare forretningsmuligheder

  • Viden om bæredygtig udvikling

  • Nye netværkskontakter på tværs af traditionelle faggrænser – i inspirerende og indbydende rammer


Hvem kommer?
Alle led i værdikæderne er velkomne: Jordbrugere, virksomheder, iværksættere, forskere, investorer, interesseorganisationer, myndigheder og alle andre interesserede inviteres til konferencen, hvor vi har fokus på at skabe konkrete resultater.

Vælg mellem 3 spor

1. Fra ide til forretning - nyt fast track (Biosolutions Zealand)
Med samarbejde og udbygning af demonstrations-, test– og opskaleringsfaciliteter skal der skabes en let tilgængelig, økonomisk attraktiv og hurtig vej for validering af nye ideer fra laboratorie til fuld skala. Fra sidestrømme til fødevarer og andre hyldevarer. Hør hvordan og giv dit input. Indsatserne skal hjælpe iværksættere og virksomheder med at komme fra ide til forretning og sikre kvalificeret arbejdskraft, skabe arbejdspladser og bæredygtig vækst. 

2. Bio-baseret byggeri
Oplæg og debat skal medvirke til at skabe øget fokus på afgrøder, der kan gro på våde lavbundsjorde eller bidrager med særlig høj kulstoffangst og kan lagre kulstof via anvendelse f.eks. i byggeri. Kan vi dyrke nye forretningsmuligheder, som samtidig hjælper på jordbrugets CO2-regnskaber og understøtter biodiversitet?

3. Svampe til fødevarer og materialer.
Et helt nyt og spændende emne på Dansk Bioøkonomi Konference er de store potentialer i dyrkning og anvendelse af svampe både som sunde fødevarer, til materialer og byggeri.

Se programmet og læs om de forskellige spor her


Vigtigt: 
Når du vælger en billet-type i menuen til højre, skal du også vælge, hvilket konference spor du ønsker at deltage i. Vi forsøger så vidt muligt at opfylde dit ønske, men i fald et spor bliver over-booket så forbeholder vi os retten til at tildele et af de andre spor.  

Udstilling: Fremtidens fødevarer, materialer og ingredienser
Har du lyst til at udstille dit bæredygtige produkt på konferencen? Kontakt Mette Jørgensen på mail, mej@guldborgsund.dk

Netværks-tapas på Godstedlund aftenen før konferencen
For oplægsholdere og deltagere, der har lyst at netværke aftenen før konferencen, er der mulighed for at nyde en lækker lokal tapas tirsdag den 1. november kl. 18.30. på Godstedlund, Godstedvej 18, 4894 Øster Ulslev.
Prisen (285 kr) inkluderer tapas, 1 glas vin og kaffe.

Vil du overnatte? Klik her  

Kontakt?

Hvis du vil vide mere om konferencen, kan du kontakte
Mette Jørgensen, programkoordinator hos Guldborgsund Kommune, på mail: mej@guldborgsund.dk

Arrangører:
Food & Bio Cluster Denmark, Roskilde Universitet, Center for Cirkulær Bioøkonomi/AU, Teknologisk Institut, Business Lolland Falster og Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund.


Det med småt

Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

Data behandles i overensstemmelse med EU's nye persondataforordning. Vær opmærksom på, at dit navn og din arbejdsplads kommer til at fremgå af en deltagerliste, der bliver formidlet til konferencens øvrige deltagere. Ønsker du ikke at figurere på deltagerlisten, bedes du efter tilmelding kontakte Mette Jørgensen, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund, på mail mej@guldborgsund.dk.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Food & Bio Cluster Denmark
FBCD

Tlf: +45 89992500
info@foodbiocluster.dk

Kontaktinformation til arrangør

Food & Bio Cluster Denmark
FBCD

Tlf: +45 89992500
info@foodbiocluster.dk