Hop til hovedindholdet

Food & Bio Cluster Denmark logo

Dansk Bioøkonomi Konference 2020


Dato og tid

Onsdag d. 23. september 2020 kl. 08:30 til Torsdag d. 24. september 2020 kl. 14:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 17. september 2020 kl. 23:55

Sted

Engestofte Gods, Søvej 10, 4930 Maribo Engestofte Gods
Søvej 10
4930 Maribo

Dansk Bioøkonomi Konference 2020


ArrangementsbeskrivelseCOVID19: Vi følger Sundhedsstyrelsens vejledninger og skaber trygge rammer for konferencen. Læs vores retningslinjer her

NB. Max 150 deltagere.

Kom og hør om ...
DI´s fokus på at Danmark skal være et grønt foregangsland, hvordan Frej arbejder for et bæredygtigt fødevare-Danmark, hør om biogas, om den vigtige kobling mellem jordbrug og vandbrug, der kan medvirke til at sikre bæredygtighed og mange andre af de mest spændende aktiviteter fra bioøkonomiens vækstlag.

Det får du ud af konferencen:

 • Knowhow fra små og store virksomheder, der har skabt ny forretning med bioøkonomi
 • Inspiration fra forskernes nyeste viden om bioøkonomi og bud på de næste realiserbare forretningsmuligheder
 • Viden om bæredygtig udvikling
 • Nye netværkskontakter på tværs af traditionelle faggrænser – i inspirerende og indbydende rammer

Hvem kommer?
Alle led i værdikæderne er velkomne: Jordbrugere, virksomheder, iværksættere, forskere, investorer, interesseorganisationer, myndigheder og alle andre interesserede inviteres til konferencen, hvor vi har fokus på at skabe konkrete resultater.

DAG 1 - Fælles formiddagsprogram

Eftermiddag: Vælg mellem 3 spor (Pladser fordeles efter "først til mølle")

 1. AFLYST - Cirkulært design - I dette spor vil vi kigge på hele værdikæden fra biomasse over design og genanvendelse til end user. Vi vil bruge input fra eksperter og fagfolk til at finde ud af, hvordan man nemmest skaber en god kommunikation og forståelse gennem hele værdikæden i et cirkulært projekt.
  På grund af corona-situationen er vi desværre blevet nødt til at aflyse det internationale spor: Cirkulært design. De Hollandske oplægsholdere og teamet af studerende som stod bag er pga. corona blevet anbefalet ikke at rejse til Danmark, og det ikke vil give mening at flytte indholdet til en elektronisk platform. 
  Allerede nu er det heldigvis aftalt, at sporet Cirkulært Design vender tilbage næste år – enten som fysisk eller elektronisk møde,.
   
  NB på konferencen i år vil det være muligt at tale med Rasmus Hørsted Jensen fra Worldperfect, som vil have en spritny manual med til uddeling, som viser de forskellige led i processen for at skabe et cirkulært produkt.
 1. Havets ressourcer- Blå bioøkonomi er et centralt element i udviklingen af bæredygtige fødevarer og kobles denne udvikling sammen med jordbruget opstår nye og spændende synergier. På dette spor præsenterer vi en række konkrete cases, der viser hvordan vandbrug og jordbrug supplerer hinanden.
 1. Grøn energi-symbioser - Sporet belyser de mange gensidige afhængigheder – og udviklingsmuligheder – som udspringer fra den cirkulære økonomis krumtap: biogas

 2. Fremtidens fødevarer – Vi fokuserer på bæredygtighed fra råvare til forbruger og hele den cirkulære værdikæde. Hvad er bæredygtigt? Hvad kan vi gøre bedre? Og er forbrugerne klar?

Udstilling
Fremtidens ingredienser og fødevarer, en snak om funding og meget mere.

Har du lyst til at udstille dit bæredygtige produkt på konferencen? Kontakt Mette Jørgensen på mail, mej@guldborgsund.dk

Verdensmålsmiddag på Hotel Saxkjøbing kl.18.00

DAG 2

Besøg hos Visual Climate Center i  Holeby, og se klimaændringer mm.  (data fra NOAA og NASA ).

Derefter:

A: Besøg havbruget, AquaPri, og hør om bæredygtig udvikling og nye tiltag. (25 pladser – min. 20 deltagere).
Egen transport, vær opmærksom på at dagen starter i Holeby og slutter i Stubbekøbing – kontakt mej@guldborgsund.dk hvis transport er et problem, så finder vi en løsning.
(NB – besøg hos Nordic Beet Research med fokus på teknologidemo, må vi desværre aflyse.) 

B: AFLYST - Arbejd videre med ideerne fra SPOR 1/dag 1: Cirkulært design (gennemføres ved minimum 25 deltagere)

Se hele programmet og læs om de forskellige spor her

Vigtigt: 
Når du har valgt en billet-type i menuen til højre, skal du efterfølgende vælge, hvilket spor du gerne vil på. Først vælger du din 1. prioritet og derefter din 2. prioritet. Hvis der ikke er plads til at honorere alle 1. prioriteter på sporene, vil pladserne blive tildelt efter først til mølle-princippet.

Vil du overnatte? Klik her

Kontakt?

Hvis du vil vide mere om konferencen, kan du kontakte Mette Jørgensen, programkoordinator hos Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund på mail: mej@guldborgsund.dk

Data behandles i overensstemmelse med EU's nye persondataforordning.

NB. Vær opmærksom på, at dit navn og din arbejdsplads kommer til at fremgå af en deltagerliste, der bliver formidlet til konferencens øvrige deltagere. Ønsker du ikke at figurere på deltagerlisten, bedes du efter tilmelding kontakte Mette Jørgensen, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund, på mail: mej@guldborgsund.dk.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformationer til arrangør

Aarhus Universitet, INBIOM, Business Lolland Falster, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund m.fl.
Tlf: 2518 1833
mej@guldborgsund.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Aarhus Universitet, INBIOM, Business Lolland Falster, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund m.fl.
Tlf: 2518 1833
mej@guldborgsund.dk